NORD – Barske trefasader

Furet, værbitt og beskyttet med metallfri impregnering for minimalt vedlikehold.

Eksteriørkolleksjonen NORD er for deg som ønsker en tøff fasade som både tåler og ser ut som den har vært ute mer enn en vinternatt. Med sitt naturlig, værbitte utseende hvor treets patina og struktur allerede er hentet frem, vil NORD-kolleksjonen gi både hus, hytter og større fasader et solid og tidløst uttrykk. NORD grankledning er 4-sidig beskyttet med metallfri impregnering og behøver ingen videre etterbehandling. Den grå pigmenteringen gjør at treets vakre og naturlige gråning skjer samtidig som treverket er beskyttet.


Furet værbitt og beskyttet

Mange liker og ønsker seg veggflater med samme naturlige, sølvgrå farge som setra på fjellet og naustene langs vår værbitte kyst. En kledning fra NORD-kolleksjonen vil gi enhver fasade et vakkert, jevnt og matt uttrykk, allerede fra montering. Treets naturlige gråning vil skje uten at uttrykket endres særlig og resultatet vil oppleves homogent og jevnt, uten skjemmende skjolder og fargeforskjeller rundt for eksempel takutstikk og overbygg.


Barske trær for barske forhold

NORD er produsert av kortreist, norsk gran. Kledningen impregneres med et organisk, høyt konsentrert råtehemmende middel som trykkes 1-3 mm inn i bordet. Behandlingen er tilsatt fargepigmenter og forsterker som blir liggende på yttersiden av kledningen. Bordene leveres med finrillet framside, som bidrar til en jevn struktur og et enhetlig transparent, grålig uttrykk. NORD grankledning, montert riktig, vil holde svært godt over tid.


Minimalt vedlikehold

Alle drømmer vi om vedlikeholdsfrie hus og hytter. Gjøres jobben riktig ved oppsetting, vil NORD grankledning ikke kreve videre etterbehandling. Som ved montering av alle trefasader, må endeved, spikerhull og sår i kledningen behandles med et trebeskyttelsesmiddel. Eventuell vask og renhold av kledningen gjøres med forsiktighet og uten bruk av høytrykkspyler. Noe avrenning av fargepigmenter vil kunne oppstå.

Utfordring

Mange moderne hus, hytter og større byggeprosjekter som har valgt eksklusive ubehandlede tresorter, får et spraglete og ujevnt utseende ettersom sol og vær treffer ulikt på byggets vegger. Andre moderne kledninger har behandlingsmetoder som gir utfordringer dersom kledningen skal etterbehandles i form av beis og maling.

Løsning

NORD gir hele fasaden og alle sider av bygget et jevnt utseende. Også en levegg eller i en uisolert bod eller vinterhage vil NORD gi deg tilnærmet samme uttrykk på alle fire sider. Skulle det på sikt bli et ønske å endre farge, beise eller male bygget, kan kledningenetterbehandles med de fleste kjente eksteriørprodukter.


Hus, hytter og uterom

Med sitt transparente uttrykk vil NORD passe i både landlige og urbane miljøer. Fargen og utrykket er like aktuelt for større bygg som moderne eneboliger og tidsriktige tilbygg. Den naturlige gråfargen vil også skli vakkert inn i omgivelsene til mange hytter og fritidsboliger, både i den norske fjellheimen og mot de sølvgrå svabergene ved kysten.


Miljøvennlig langtidsbeskyttelse

NORD er beskyttet med en fargeløs, mijøvennlig impregnering, levert av en av Europas største produsenter innen trebeskyttelse, Wolman by BASF. Behandlingen er uten metall og gir beskyttelse på alle fire sider av bordet. Behandlingen gir en diffusjonsåpen overflate der fukt trekker raskt inn og ut, i tillegg vil råtebeskyttelsen fra impregneringen gi begrensede muligheter for vekst av råtesopper, selv etter meget lang tid.


Våre kledningsprofiler

Vårt sortiment vil alltid være i endring og det er kun noen utvalgte profiler som leveres som NORD. Du kan se både de lagerførte profilene ved å gå til produktsiden på nett. Brosjyren under viser et bredere sortiment som kun kan bestilles ved ledig kapasitet og større ordre.

Her kan du se og laste ned våre brosjyrer

Copyright på alt innhold og bilder tilhører Bergene Holm AS
Bergene Holm AS har ikke ansvar for innhold på sider det linkes til
Utviklet av Aplia - Powered by eZ Publish